2 tips voor het leggen van plavuis

Wil je zelf plavuis gaan leggen? Zorg er dan wel voor dat je weet wat je doet. Met onderstaande twee tips kom je in ieder geval alvast iets verder!

  1. Bestel voldoende plavuis

Je wilt niet bijna klaar zijn met leggen en dan merken dat je nog net een stukje mist. Daarom is het belangrijk dat je voldoende vloertegels bestelt. Bereken eerst hoeveel vierkante meter tegels je nodig hebt. Dit doe je door de lengte en de breedte van de kamer op te meten en dit met elkaar te vermenigvuldigen. Tel hier ongeveer 5% bij op voor breuk- en snijverlies. Deel dit totale aantal door het aantal vierkante meters van een vloertegel en je weet precies hoeveel je nodig hebt. Wellicht zul je iets overhouden, maar dat is altijd fijner dan tegels te kort komen.

  1. Maak niet te veel lijm aan in één keer

Je gaat enthousiast aan de slag met het leggen van je vloer en je hebt direct maar een grote hoeveelheid tegellijm aangemaakt. Helaas heeft dit niet veel zin. Tegellijm droogt namelijk snel en kun je dan ook niet lang in een speciekuip laten staan. Maak daarom niet in één keer veel tegellijm aan, maar ongeveer voldoende voor enkele vierkante meters.