Blijf fit en slank tijdens Covid

Lichtkoepels.info

Zeker de helft van alle mensen blijft vooral in deze moeilijke tijd lekker in huis. Het coronavirus eist zijn tol en je denkt er echt niet aan om jezelf bloot te leggen aan de gevaren van dit virus. Ook zal je nimmer je gezin en de ouderen die onder de risico groep vallen, door jouw gedrag en handelen, in gevaar doen verkeren. Je bent verantwoordelijk en kiest ervoor om thuis te blijven. Maar je bent misschien wel een beetje gestrest en je hebt een dosis energie die je kwijt wilt zodat je fit en slank kunt blijven. Wij vertellen je in deze blog waarom het goed is om thuis in deze periode actief te zijn.

fit en slank

Opkrikken Immuunsysteem

Het is heel belangrijk om vooral in deze periode een goede immuniteit te hebben. Hier kunnen simpele trainingen die je in huis doet aan meehelpen. Door actief en dagelijks te trainen ben je sowieso je immuniteit aan het opkrikken waardoor de bacteriën uit je longen en luchtwegen worden geminimaliseerd en daarnaast de witte bloedcellen beter circuleren vanwege een hoger verkregen lichaamstemperatuur. Infecties worden op deze manier voorkomen.

Daarnaast zorgt het actief sporten ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat en je cholesterol gehalte terug gebracht wordt. Hierdoor is de kans op hart en vaatziekte, hartinfarcten en diabetes aanzienlijk minder. Mensen met onderliggende aandoeningen zijn in een groter risico groep op het gebied van het covid-19 virus. Daarnaast zorgt training ervoor dat je spiermassa opbouwt en dat je botten versterken. Je bent dus lichamelijk en fysiek sterker.

fit en slank

Maar wat kun je zelf aan training doen, eenmaal je voorlopig niet de sportschool zal bezoeken? Je kunt ervoor kiezen om dagelijks een blokje om te lopen of wat te gaan snel lopen. Op de fiets stappen bijvoorbeeld is ook heerlijk ontspannen en tegelijk een exercise. Binnen kun je wat Yoga rek en strekoefeningen doen of een intense body workout zoals velen op youtube instrueren. Zo blijf je in ieder geval lekker fit en slank.