Een straat feest organiseren

Burendag wordt steeds grootser
Burendag wordt steeds meer gebruikt voor een feest organiseren. Deze dag, gesubsidieerd door het Oranje Fonds, is een moment wat wordt aangegrepen om buurtgenoten met elkaar rond de tafel te krijgen. Het geld van dit fonds, ooit bedoeld om koffie mee te kopen, wordt steeds vaker aangewend om een groot feest mee te bouwen. Burendag heeft dan ook een niet te missen effect; buurten waar mensen elkaar voorbij lopen veranderen in buurten waarin een onderlinge samenhang is. Een echte samenleving dus, maar bij de organisatie van zo’n burendag komt steeds meer kijken.

Vermaak voor iedereen
Met het fonds dat wordt aangereikt is het bijvoorbeeld mogelijk om vermaak in te huren. Men kiest er dan bijvoorbeeld voor om een mobiele straatmuzikant in te huren, maar je kan er ook voor kiezen om een dj in te schakelen. Kies je voor activiteiten voor de kinderen, dan is het een goed idee om bijvoorbeeld een springkussen te huren. De volwassenen zullen zich meer thuis voelen bij een band die komt musiceren op het feest. Wie geen zin heeft om zelf de pannenkoeken te bakken tijdens dit evenement huurt een foodtruck in waardoor er een goede catering aanwezig is.

Wie regelt dit allemaal
Veel burendag feesten komen maar niet van de grond. De reden hiervan is heel eenvoudig; niemand heeft zin om de hele organisatie op zijn schouders te nemen. Als dit in jouw wijk het geval is, is het aan te raden om een evenementenbureau in te schakelen. Dit bureau heeft een keur aan activiteiten, artiesten en faciliteiten ‘onder de knop’ om kleur te geven aan jullie burendag feest. Als je dit gedeelte uitbesteedt blijft er voor de organisatoren zelf nog de gelegenheid over om te genieten op de dag zelf zonder dat er veel stress bij komt kijken. Een dergelijk bureau heeft namelijk niet alleen de faciliteiten en artiesten beschikbaar; men kan ook een party manager of event manager leveren. Zo kan er zelfs in een wijk waar iedereen het druk heeft een groot feest worden gevierd waarbij je elkaar nader leert kennen.